Geachte Relatie,

Dank voor uw interesse in Landgoedsap van de historische Buitenplaats Huis te Jaarsveld. Dit jaar wordt het Landgoedsap in een beperkte en exclusieve oplage geperst en geproduceerd, door de gerenommeerde firma Schulp Vruchtensappen te Breukelen.

Huis te Jaarsveld Landgoedsap komt in twee varianten: Appel-Peer en Appel. Beschikbaar in de slanke en representatieve 0,75L glazen fles, ideaal voor een geschenk voor uw relaties of als uitblinker op het schap in uw winkel. Verpakt in dozen van 8 flessen op Euro pallets. Landgoedsap heeft een houdbaarheid van 2 jaar, dus met THT 01-10-2022. Het wapen van Huis te Jaarsveld is beschermd en geregistreerd als Benelux beeldmerk o.a. voor vruchtensappen.

Ingrediënten
Appels en peren van de boomgaarden van het landgoed Huis te Jaarsveld, geteeld met de strenge Green Global GAP-certificering.

Voeding
Energie 175/42 KJ/Kcal, Vetten 0 gr – waarvan verzadigde vetzuren 0 gr, Koolhydraten 10,0gr – waarvan suikers 9,2 gr, Eiwitten 0,2 gr, Zout 0 gr.

Allergenen
Er zijn geen allergenen aanwezig in de Appel-Peren en Appel Landgoedsap.

Onze Boomgaarden

De huidige boomgaarden van Huis te Jaarsveld bestaan uit diverse hoogstam -en laagstambomen. Landgoedsap is gemaakt van voornamelijk Elstar appels en Conference peren. De boomgaarden worden met liefde en professionele toewijding geteeld en geplukt door Johan en Linda Stigter te Jaarsveld.

Stichting Buitenplaats Huis te Jaarsveld geeft met dit Landgoedsap een nieuwe en duurzame bestemming aan appels en peren uit de (Hoogstam)boomgaarden en draagt hiermee bij aan het behoud van de Buitenplaats en het historische landschap.

Het belang en doel van de Buitenplaats kan niet beter worden geformuleerd in de wederom actuele woorden van een frequente gast van de Buitenplaats, dichter Joost van den Vondel:

“(…)Die geplaveide straten ontvluchtend, zijn voetstappen zal drukken op de velden; die de leeftijd van zijn jaren ver, ver buiten de ommuring van de stad, verdubbelen zal, de lasten van het stedevolk zo ontlopend. Die voor de groene boorden van de Lek, verliet de blauwe Triton van de Amstel en die als kleine vorst van Jaersveldt niet verlangt zijn vrijheid in te ruilen voor een groter rijk.(…)”

Verkoop en distributie

De opbrengst zal worden aangewend ter ondersteuning en behoud van de Rijksmonumentale-en archeologisch beschermde parktuinen van de Buitenplaats. Tevens wordt een deel van de flessen geschonken en uitgedeeld aan ouderen, alleenstaanden en leden van onze gemeenschap die in deze zware tijden een klein beetje extra steun en aandacht kunnen gebruiken.

Landgoedsap is vanzelfsprekend beschikbaar op de Buitenplaats en daarnaast bij een select aantal verkooppartners met een voorkeur en interesse voor lokale kwaliteitsproducten.

U kunt het Landgoedsap zelf afhalen vanaf 6 oktober na schriftelijke bestelling en afspraak in het koelhuis van Johan en Linda Stigter, Hendrik-Stigtergaarde 1 te Jaarsveld.

Voor bestellingen of nadere informatie: info@huistejaarsveld.nl
Dank voor uw interesse en bij voorbaat dank voor uw steun aan dit unieke project.

Met hartelijke groet,
Joris J.P. Huijsmans
Voorzitter en eigenaar
Stichting Buitenplaats Huis te Jaarsveld